• AKCIÓK
  • FOTÓS OKTATÁS
  • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
  • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
  • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
  • HÍREK, TESZTEK
  • BEMUTATÓTERMÜNK
  • GY.I.K.
  • KAPCSOLAT
  • Kategóriák
    törlés
    Hírek, érdekességek
    Akciókamera és drón
    Beszámoló
    Canon
    Fényképezőgép
    Fotós kisokos
    Fujifilm
    GoPro
    Legújabb tesztek
    Nikon
    Objektív
    Olympus
    OM SYSTEM
    Panasonic
    Segítség vásárláshoz
    Sigma
    Sony
    Tamron
    Tippek, trükkök
    Toplistáink
    Törzsvásárlói VIP Club
    Újdonság
    Vlogkamera
    Szűrés törlése

    Fotós tippek: Kreatív fotográfiai projektek 2024 őszére

    220volt
    220volt
    2024.09.03 14:56
    Fotós tippek: Kreatív fotográfiai projektek 2024 őszére

    Ezt az évszakot sokan az iskola kezdéssel, az öregedéssel és az elmúlással azonosítják. Ugyanakkor fotós szemmel ez az egyik leggyönyörűbb időszak.

    A vöröses, rozsdás, aranyló árnyalatok varázslatos hangulatot kölcsönöznek a képeknek. Így készültem néhány őszi jellegű tippel és témával... A cél az, hogy kéthetente egy-egy projektet valósíts meg, így különböző műfajokat fedezhetsz fel, és különböző készségeket sajátíthatsz el, amelyek segítenek fejlődni fotósként.

     

    Őszi makró

    Amellett, hogy az ősz rengeteg lehetőséget kínál a nagy látószögű felvételek készítésére, az évszak apró részletei is örömöt jelentenek a fotózásban.

    Portrék természetes fényben

    Bár a tájfotósok a tökéletes őszi fényt keresik, a portréfotósok is ugyanezt teszik, amikor a helyszínen tartózkodnak. Tartsd a fényképezőgépet rekeszprioritás üzemmódban, és az expozíciómérőt állítsa le egy fokozattal, hogy a fénypontok ne legyenek túlexponáltak. Fotózz a fénybe, és tartsa a fókuszt a témán. Egy ilyen felvételnél fontos a szín, ezért gondold át, hogy milyen ruhát adsz a modelledre.

     

    Absztrakt építészet

    Néha a kevesebb több. A tiszta kék égbolt elé helyezett narancssárga mintás csempék kontrasztja teszi ilyen hatásossá az eredményt. Nem kell messzire mennie, hogy ilyen típusú képeket találjon, ezért nézz körül a közvetlen környezetedben, hogy mit találsz.

     

    Otthoni csendélet

    Ha egy napot otthon kell töltened, akkor is készíthetsz nagyszerű fotókat. Az otthonban rengeteg olyan terület van, amelyet stilizálhatsz, a nappali területeitől kezdve a hálószobában lévő polcig és komódig. Ha zsúfolt felületekkel rendelkezel, először rakj rendet Fotózás mellet ez egyúttal jó ürügy arra is elrakd, ami nem kell. Használj állványt, ha alacsony ISO-n maradnál.

    Tűz és étel

    A füstös és tüzes körülmények tökéletesek az ételfotózáshoz. A hatékony eredmények megörökítéséhez keresd a csöpögő hús által keltett lángokat. A megfelelő fényképezőgép-beállítások kiválasztásakor ne félj feljebb tolni az ISO-t, ha gyenge fényviszonyok között fényképezel.


    Mutasd meg a fényképeid!

    Az év későbbi esős napjain szánj időt arra, hogy elgondolkodj a fotózáson, nézd át és rendszerezd a képeket, és ennek megfelelően szerkeszd meg őket. Próbálj néhány képet kinyomtatni vagy keretezd be az év kedvenc fotóit, és akaszd fel őket a falra.

     

    Írta: Háfra Zsolt

     


    Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

    A nyár a legtöbbünk számára kellemes emlékképeket idéz: a nyári szünetet az iskolában, a nyaralásokat és a tengerpartot. Ezek mind remek témákat szolgáltatnak a kreatív fotósnak.

    A téli komorság és szürkeség után márciusban végre zöldbe borul minden és felélénkül az élet.

    Az alábbi tippek alkalmazásával még csodásabb fotókat készíthetsz autókról mozgás közben.

    Használd a 2024-es fotózási trendek listáját, inspirálódj, próbálj új technikákat és legyél kreatívabb.

    Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
    bezár