• AKCIÓK
  • FOTÓS OKTATÁS
  • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
  • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
  • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
  • HÍREK, TESZTEK
  • BEMUTATÓTERMÜNK
  • GY.I.K.
  • KAPCSOLAT
  • Kategóriák
    törlés

    Hírek, érdekességek
    Akciókamera és drón
    Beszámoló
    Canon
    Fényképezőgép
    Fotós kisokos
    Fujifilm
    GoPro
    Legújabb tesztek
    Nikon
    Objektív
    OM SYSTEM
    Panasonic
    Segítség vásárláshoz
    Sigma
    Sony
    Tamron
    Tippek, trükkök
    Toplistáink
    Törzsvásárlói VIP Club
    Újdonság
    Vlogkamera
    Szűrés törlése

    Melyik 2024 egyik legolcsóbb használt Full-Frame fényképezőgépe?

    220volt
    220volt
    2024.06.14 08:20
    Melyik 2024 egyik legolcsóbb használt Full-Frame fényképezőgépe?

    Amikor valaki megkérdezi tőlem, hogy milyen fényképezőgépet vegyen, akkor általában a MILC/DSLR és az APS-C/FF dilemma is előtérbe kerül.

    Sajnos a belépő szintű fényképezőgépek közel sem olyan jók, mint a full-frame megfelelőik. A full-frame nem kell, hogy drága legyen. Íme egy olcsó full-frame fényképezőgép, amit 2024-ben megvehetsz. Mióta az eszemet tudom, Canont használok, így elég jól ismerem a Canon kínálatának egyes modelljeit és magát a termékpalettát. A full-frame vázak közül szerintem a legjobb ár-érték arányú fényképezőgép jelenleg a Canon 5D Mark II. Nagyszerű full-frame teljesítményt nyújt.

     

    Ez talán furcsa lehet néhány ember számára, akik tisztában vannak a legújabb Canon MILC modellekkel. Miért pont egy 5D Mark II-t javasolnék, ami több mint tíz éves fényképezőgép? Őszintén szólva, ha a leggyorsabb, legjobb fényképezőgépre van szükséged, akkor valószínűleg nem olvasod ezt a cikket, és már tudod, hogy mire van szükséged. Ha belekattintottál és elolvastad idáig ezt a cikket, akkor azt javaslom, hogy ha hobbi célra vagy fél profi felhasználásra keresel full-frame fényképezőt, akkor az 5D szériával (II-től IV-ig) nem lősz mellé. Egy 5D mark II például egy nagyon jó másodváz is tud lenni, tekintve, hogy elég robosztus, elegendő a bitmélysége és elég a felbontása nagyobb nyomatok készítéséhez is.

     

    Az építési minőséget tekintve ezek a vázak szinte elpusztíthatatlanok, de tényleg. Magnéziumötvözetből készültek, és a profik által ilyen fényképezőgépektől elvárt minőséget kínálnak. Egy 5D Mark II ergonómiailag hasonló érzést nyújt, mint egy 5D Mark IV, vagy bármelyik 5D-sorozatú fényképezőgép, ha már itt tartunk. Kényelmes és biztonságos a fogása, rengeteg felülettel, amibe bele lehet kapaszkodni. A súly és a méretek is ugyanazok.

     

    Teljesítményt illetően túlzás lenne azt állítani, hogy az 5D Mark II teljesítménye bőven felveszi a versenyt a jelenlegi fényképezőgépekkel. Nem így van. Az érzékelő meglehetősen elavult, és ez meg is látszik rajta. A felbontás hiánya a legkisebb gond. Mivel szeretek képeket vágni és különböző kompozíciókkal kísérletezni. Amikor 5D Mark II-veldolgoztam, soha nem volt olyan panasz, hogy a képeim rosszak lettek volna. Ugyanez volt a helyzet bármelyik másik fényképezőgépemmel is. Mindig azt hallottam, hogy a képek nagyszerűek. Ez minden.

     

    Ha stúdiókörnyezetben használod az 5D Mark II-t, akkor elegendő autofókuszt és felbontást kapsz ahhoz, hogy nagyszerű felvételeket készíts. Rendezvényeket nem fotóznék ezzel a fényképezőgéppel, az ISO érzékenység miatt. Az 5D Mark II érzékelőjének teljesítménye nem éri el az 5D Mark IV vagy az 5Ds teljesítményét, nem is beszélve a tükör nélküli full-frame megfelelőjéről.

     


    Összességében a Canon EOS 5D Mark II egy nagyon is versenyképes fényképezőgép, amely még 2024-ben is jól használható a legtöbb stúdiómunkára. Persze, nem a legélesebb kés a fiókban, de ez nem teszi észrevehetően rosszabbá, ha valaki az Instagramon nézi a képedet. Szóval, spórolj a pénzzel, és szerezd be az 5D Mark II-t!

    A 220volt.hu-n használt termékek beszámítására és vásárlására is van lehetőség. Erről bővebben az alábbi linken olvashatsz.

     


    Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

    Ebben a cikkben öt fotószerkesztési tippet mutatok, amelyek alkalmazásával jobb éjszakai fotókat készíthetsz a Photoshop segítségével.

    Az éjszakai fényképezés technikailag ijesztő lehet. Még a modern fényképezőgépekkel sem könnyű jó minőségű éjszakai fotókat készíteni. Az alábbi írásból kiderül, hogyan tudsz mégis remek fotókat készíteni. 

    Egy jó fotósnak, képesnek kell lennie arra, hogy teljes irányítást gyakoroljon a fényképezőgépe felett, és ez magában foglalja a manuális fókuszálás képességét is.

    Ha van valami, ami az kezdő fotósokat összezavarja, az „autofókusz” és az „autofókusz mód” közötti különbség.

    Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
    bezár