• AKCIÓK
  • FOTÓS OKTATÁS
  • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
  • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
  • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
  • HÍREK, TESZTEK
  • BEMUTATÓTERMÜNK
  • GY.I.K.
  • KAPCSOLAT
  • Kategóriák
    törlés
    Hírek, érdekességek
    Akciókamera és drón
    Beszámoló
    Canon
    Fényképezőgép
    Fotós kisokos
    Fujifilm
    GoPro
    Legújabb tesztek
    Nikon
    Objektív
    Olympus
    OM SYSTEM
    Panasonic
    Segítség vásárláshoz
    Sigma
    Sony
    Tamron
    Tippek, trükkök
    Toplistáink
    Törzsvásárlói VIP Club
    Újdonság
    Vlogkamera
    Szűrés törlése

    Canon EOS R5 Mark II és EOS R5 összehasonlítás – Íme, Top 10 fejlesztés, ami segít a döntésben

    220volt
    220volt
    2024.09.21 08:39
    Canon EOS R5 Mark II és EOS R5 összehasonlítás – Íme, Top 10 fejlesztés, ami segít a döntésben

    Az eredeti EOS R5 úttörő fényképezőgép volt, és még mindig rendkívül népszerű, majdnem 4 évvel a megjelenése után is. A technológiai innovációnak köszönhetően azonban még több fejlett funkciót és fejlesztést tudtak hozzáadni a Mark II-hez.

    Szeptember első felében a Canon Magyarország jóvoltából egy hosszabb tesztidőszak alatt kedvemre tesztelhettem az új R5 Mark II-t, míg elődjével számos autóverseny pályán volt szerencsém dolgozni... A tesztben leírtam a hosszas véleményemet az új termékről. Most pedig elhozom a legfontosabb újításokat.


    1. Gyorsabb kiolvasási sebesség az új 45MP-es, hátulról megvilágított, egymásra épülő CMOS-érzékelővel

    Míg az EOS R5 Mark II megtartja ugyanazt a 45 megapixeles felbontást, mint az eredeti EOS R5, az érzékelő új, hátulról megvilágított, egymásra helyezett kialakítással rendelkezik, amely 2 kulcsfontosságú előnyt biztosít:

    - Az egymásra épített kialakítás gyorsabb kiolvasási sebességet biztosít. Ez az EOS R5 Mark II-ben az eredeti EOS R5-öshöz képest körülbelül 40%-kal csökkenti a gördülő zár torzítást.
    - A hátulról megvilágított érzékelők több fényt képesek összegyűjteni, ami segít csökkenteni a zajt.

     2. Megnövelt képkocka sebesség és a feldolgozási idő az új DIGIC X Accelerator processzornak köszönhetően

    Az új EOS R5 Mark II DIGIC X processzorral és egy új DIGIC Accelerator processzorral kombinált DIGIC X processzorral rendelkezik. Ez a két processzor együttesen hatalmas mennyiségű adatot rögzít és elemez villámgyorsan, új felvételi módokat és autofókusz funkciókat működtetve. A sorozatfelvételi sebesség elektronikus zár módban mostantól 30 képkocka/másodpercre nőtt.

    3. Új generációs autofókusz-követés a nagyobb pontosság érdekében

    Kövesd a mozgó tárgyakat olyan pontossággal és könnyedséggel, mint még soha. Az EOS R5 Mark II képes különbséget tenni az emberi fejek és az eléjük kerülő elemek között és egy új algoritmus akkor is a személy fején tartja a fókuszt, ha valami eltakarja az arcot.

     

    4. Új Register People Priority mód

    A Register People Priority mód lehetővé teszi, hogy konkrét személyeket regisztrálj, és prioritást adj nekik, hogy az elsődleges témája legyen a figyelem középpontjában. Tökéletes a sportcsapatok meghatározott játékosainak fényképezéséhez, vagy egy esküvő esetében biztosíthatod, hogy a fényképezőgép a menyasszonyra és a vőlegényre fókuszáljon.

     

     

    5. Maradj fókuszban az Action Priority móddal

    Ez az innovatív új autofókusz üzemmód azonosítja az egyes sporteseményekre jellemző műveleteket, támogatva a futballt, a kosárlabdát és a röplabdát. A mélytanulási algoritmusok lehetővé teszik több ember, az ízületek állapota és a labda pozíciójának nagy sebességű felismerését és azonosítását, majd az AF-pontot a kritikus pillanatban a megfelelő témára mozgatják a döntő pillanatok megörökítéséhez.


    6. A gyors és pontos fókuszálás élménye az Eye Control AF segítségével

    Az elektronikus keresőben lévő érzékelők követik a fotós szemének mozgását, ami lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy gyorsan átálljon egy másik témára. Az EOS R5 Eye Control AF rendszerének továbbfejlesztései közé tartozik a 2x gyorsabb érzékelési sebesség és a megnövelt érzékelési tartomány, ami előnyös lesz azoknak a felhasználóknak, akik fényképezés közben szemüveget viselnek. 


    7. Növeld a felbontást a kép kamerán belüli felskálázásával

    Az EOS R5 Mark II újdonsága, a kamerán belüli képfelbontás-növelés lehetővé teszi, hogy kiválasszon egy olyan képet a memóriakártyán, amelyet az EOS R5 Mark II készített, és a felbontást 4x-szeresére, kb. 179MP-re növelje. Ez kombinálható a kamerán belüli képkivágással a témák elkülönítéséhez, így nagyobb felbontás áll rendelkezésre, amikor szükség van rá.


    8. Nagyobb, világosabb kereső

    Az 5.76 millió képpontos elektronikus képkereső (EVF) felbontása megegyezik az eredeti EOS R5 modellével, de most körülbelül 2x világosabb. A kereső okulárja is nagyobb, és az extra fényerővel kombinálva ez kényelmesebbé és könnyebben használhatóvá teszi a keresőt.

     

    9. Nagyobb teljesítmény az új LP-E6P akkumulátorral

    Ez az új, nagy teljesítményű akkumulátor megnöveli a fényképezési időt, és számos új funkciót lát el energiával, amelyeknek nagy feldolgozási teljesítményigényük van. Az akkumulátor mérete és alakja megmaradt, így az LP-E6NH akkumulátor az EOS R5 Mark II-ben is használható, azonban néhány fejlett funkció működéséhez LP-E6P akkumulátor szükséges.

     

    10. 21 pólusú multifunkciós vakupapucs és HDMI Type A

    A Canon új digitális multifunkciós vakupapucsa adatkommunikációt és tápellátást biztosít számos tartozék, például vakuk, mikrofonok és jeladók számára. Az AD-E1 multifunkciós adapter (külön megvásárolható) lehetővé teszi a régebbi tartozékok használatát is. A teljes méretű HDMI-port nagyobb kompatibilitást és kábelstabilitást biztosít.

    Írta: Háfra Zsolt


    Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

    Ezt az évszakot sokan az iskola kezdéssel, az öregedéssel és az elmúlással azonosítják. Ugyanakkor fotós szemmel ez az egyik leggyönyörűbb időszak.

    A megfelelő standard zoom kiválasztása nem egyszerű feladat, különösen, ha a 24-70mm f/2.8 és a 24-105mm f/4 között kell dönteni...

    A fényképezőgépek ma már lenyűgöző megapixelszámmal büszkélkedhetnek, egyes modellek 60 megapixelt is kínálnak. De tényleg szükség van ennyi megapixelre?

    Az éjszakai fényképezés technikailag ijesztő lehet. Még a modern fényképezőgépekkel sem könnyű jó minőségű éjszakai fotókat készíteni. Az alábbi írásból kiderül, hogyan tudsz mégis remek fotókat készíteni. 

    Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
    bezár