• AKCIÓK
  • FOTÓS OKTATÁS
  • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
  • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
  • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
  • HÍREK, TESZTEK
  • BEMUTATÓTERMÜNK
  • GY.I.K.
  • KAPCSOLAT
  • Kategóriák
    törlés

    Hírek, érdekességek
    Akciókamera és drón
    Beszámoló
    Canon
    Fényképezőgép
    Fotós kisokos
    Fujifilm
    GoPro
    Legújabb tesztek
    Nikon
    Objektív
    OM SYSTEM
    Panasonic
    Segítség vásárláshoz
    Sigma
    Sony
    Tamron
    Tippek, trükkök
    Toplistáink
    Törzsvásárlói VIP Club
    Újdonság
    Vlogkamera
    Szűrés törlése

    Pletyka rovat: A FUJIFILM legújabb modellje komoly konkurenciát jelenthet a nagyobb gyártóknak

    220volt
    220volt
    2024.05.28 08:41
    Pletyka rovat: A FUJIFILM legújabb modellje komoly konkurenciát jelenthet a nagyobb gyártóknak

    A Fujifilm már átrendezte a középformátum paradigmáját azzal, hogy megfizethetőbbé és elérhetőbbé tette, mint valaha, és úgy tűnik, hogy nem szándékoznak ebből engedni.

    Külföldi pletykák szerint a közelgő Fujifilm GFX100S II fényképezőgép, amely várhatóan május második felében debütál. Körülbelül 5500 eurós áron kerül forgalomba. Nem merek jóslásokba bocsátkozni, de az árfolyamtól függően valószínűleg minimálisan lépi majd át a 2 millió forintos határt. Ez az agresszív árstratégia a Fujifilm részéről egy merész lépés, amely közvetlenül megkérdőjelezi a full-frame kamerák dominanciáját. 

    A középformátumú rendszerek a magas költségek miatt a profi felhasználók és a stúdiók számára érhetők el elsősorban. A GFX100S II árfekvése azonban sokkal szélesebb közönség számára teszi elérhetővé a középformátum varázsát, beleértve a komoly rajongókat és a professzionális fotósokat is, akik korábban nem engedhették meg maguknak.
     

    Ez a változás jelentős következményekkel jár. A középformátumú érzékelők kivételes képminősége, részletessége és dinamikatartománya korábban szinte elérhetetlennek számított. A GF foglalattal azonban ezek az előnyök a fotósok egy új rétegének váltak elérhetővé, ami potenciálisan átformálhatja a fényképezőgépek piacát. A Full-Frame érzékelővel ellátott fényképezőgépek, amelyek sokáig a professzionális és a lelkes fotósok standardjának tekintettek. Most egy komoly konkurenciát kaptak a középformátumú fényképezőgépek által. Természetesen a GFX100S II árától függetlenül a Full-Frame továbbra is jobb opciónak bizonyul számos felhasználási területen, de az olyan felhasználók számára, akik portré- és tájkép fotózáshoz keresnek tökéletes fényképezőt, most nehezebb a választás... 

     


    Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

    Az 1-es és az 5-ös sorozat a Canon legfontosabb professzionális modelljei, amelyek a Canon zászlóshajóját, illetve professzionális, munkára szánt termékeket foglalják magukban.

     

     

    Amellett, hogy az X100VI a Fujifilm legújabb érzékelőjével és processzorával büszkélkedhet, az X100VI az első X100 szériás digitális fényképezőgép, amely vázon belüli képstabilizátorral rendelkezik.

    Ahogy a legtöbb gyártó, úgy természetesen a FUJIFILM is biztosít a felhasználóinak olyan ingyenes szoftvereket, amelyekkel egyszerűsíthetők vagy éppen fegyorsíthatók a munkafolyamatok.

    Mint azt korábban már írtam, a fényképezést több oldalról is meg lehet közelíteni. Ez igaz a fényképezőgépen található módok használatára is.

    Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
    bezár