• AKCIÓK
  • FOTÓS OKTATÁS
  • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
  • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
  • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
  • HÍREK, TESZTEK
  • BEMUTATÓTERMÜNK
  • GY.I.K.
  • KAPCSOLAT
  • Kategóriák
    törlés

    Hírek, érdekességek
    Akciókamera és drón
    Beszámoló
    Canon
    Fényképezőgép
    Fotós kisokos
    Fujifilm
    GoPro
    Legújabb tesztek
    Nikon
    Objektív
    OM SYSTEM
    Panasonic
    Segítség vásárláshoz
    Sigma
    Sony
    Tamron
    Tippek, trükkök
    Toplistáink
    Törzsvásárlói VIP Club
    Újdonság
    Vlogkamera
    Szűrés törlése

    Így használd az OM System Live Composite módját

    220volt
    220volt
    2024.06.25 07:49
    Így használd az OM System Live Composite módját

    A legtöbb fényképezőgépnek van legalább egy exkluzív tulajdonsága, és az OM System kamerák többel rendelkeznek, mint a legtöbb. Az egyre bővülő „Live” gyűjtemény néhány egyedülálló fényképezési funkciót tartalmaz.

    Live Composite

    A Live Comp (élő kompozit) üzemmód folyamatosan készít egy képsorozatot, általában ugyanarról a jelenetről. Csak a későbbi képkockákon megjelenő új, világosabb fényt adja hozzá az első képhez. Ennek óriási előnye, hogy egy jelenetet rendkívül hosszú időn keresztül - akár hat órán keresztül - is figyelemmel követheted, és az eredeti képkockát soha nem exponálja túl. Így a Live Comp használható fényfestéshez, csillagok és autók fényszóróinak nyomvonalaihoz, villámokról készült képek rögzítéséhez és így tovább. A végső képet nyers vagy JPEG formátumban lehet elmenteni.

     

    Hol találod meg?

    A Live Comp a Live Time beállítások mellett található, tehát az M mód alján a régebbi fényképezőgépeknél, vagy a hüvelykujjas tárcsa dupla kattintásával az óramutató járásával megegyező irányban az újabb modelleknél Bulb módban.

     

    Hogyan használd?

    A Live Comp kiválasztása után nyomd meg a Menü gombot, amely az összetett beállításokhoz vezet. Az expozíció záridejét 0.5 és 60 másodperc között állíthatod be. Ezután beállíthatod az objektív rekesznyílását és az ISO-értéket, és ha szükséges, a megfelelő expozícióhoz ND-szűrőt is felszerelhetsz. A fényképezőgépet helyezd állványra, és nyomd meg egyszer az exponáló gombot az összetett felvétel készítéséhez. Az exponáló második megnyomásával elindítod a kompozitfelvételt. Ismét láthatod a kép kialakulását a hátsó képernyőn, ahol az eredeti jelenethez világosabb fényt ad hozzá.

     

     

    Fontos megemlíteni, hogy a Live View-hoz hasonlóan ezt is legjobb állványról készíteni. A végső kép ismét elmenthető nyers vagy JPEG formátumban. Mivel a rendelkezésre álló legrövidebb záridő 0.5 másodperc, fényes nappal ez még ISO 80 és f/22 mellett is túlexponáláshoz vezetne. Következésképpen, amikor ezt a funkciót nappal villámok fotózására használnád, egy ND1000-es szűrőt szerezz be.

     


    Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

    Októberben az Olympus E-P7 kamerát teszteltem különböző objektívekkel. Helyszínül az otthonomat, Szentendrét választottam, amely ilyenkor ősszel ezer színbe öltözik. De vajon mit tudhat egy olyan fényképezőgép, amely elsősorban a külsejével fogja meg az embert? Vajon lehet egy kamera egyszerre szép és okos is? Ennek jártam utána a hónapban.

    Bevallom, nehéz helyzetbl indult az Olympus E-P7 a kezemben. Munkáim során egy OM System OM-1 vázat használok, amely jelenleg az OM System legfejlettebb fényképezgépe. Így talán már érthet, miért volt bennem kétség. Azonban nem kevés pozitív meglepetést tartogatott számomra ez az ékszernek is nevezhetkamera. De menjünk szépen sorba.

    Kompakt és könnyű kivitel, 5-tengelyes képstabilizátor, IP53 osztályú időjárásvédelem, sokoldalú videós funkciók, ez az OM SYSTEM OM-5 fényképezőgép. Nem csak kalandoroknak!

    Ebben a cikksorozatban gyártónként gyűjtöttem össze a jelenlegi legjobb Micro 4/3-os (Micro Four Thirds) objektíveket, beleértve a fixet, a variót, az ultraszéles látószöget és a szuper telefotót is a 220volt kínálatából.

    A legjobb Micro 4/3-os (MFT) kamerák kicsik, praktikusak és általában megfizethetőbbek, mint egy azonos kategóriájú APS-C vagy Full-Frame váz.

    Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
    bezár