• AKCIÓK
  • FOTÓS OKTATÁS
  • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
  • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
  • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
  • HÍREK, TESZTEK
  • BEMUTATÓTERMÜNK
  • GY.I.K.
  • KAPCSOLAT
  • Kategóriák
    törlés

    Hírek, érdekességek
    Akciókamera és drón
    Beszámoló
    Canon
    Fényképezőgép
    Fotós kisokos
    Fujifilm
    GoPro
    Legújabb tesztek
    Nikon
    Objektív
    OM SYSTEM
    Panasonic
    Segítség vásárláshoz
    Sigma
    Sony
    Tamron
    Tippek, trükkök
    Toplistáink
    Törzsvásárlói VIP Club
    Újdonság
    Vlogkamera
    Szűrés törlése

    Így használd az OM System Live Time és Live Bulb módjait

    220volt
    220volt
    2024.07.02 07:24
    Így használd az OM System Live Time és Live Bulb módjait

    A legtöbb fényképezőgépnek van legalább egy exkluzív tulajdonsága, és az OM System kamerák többel rendelkeznek, mint a legtöbb. Az egyre bővülő „Live” gyűjteménye tartalmaz néhány egyedülálló fényképezési funkciót. Merüljünk el együtt néhány funkcióban, hogy megtudjuk, mire képesek, és hogyan használhatjuk őket.

    Néhány új OM System-felhasználót először elrettent az OM-1 fényképezőgép hatalmas funkcióválasztéka. Az Olympus OM-D E-M1 Mark II-ig három generációra visszamenőleg a zászlóshajót a funkciók és a testreszabhatóság óriási választéka miatt túlméretezettnek tartották. A jelenlegi OM-1 Mark II már sokkal messzebbre jutott. Rajongok a technológiáért és azért, amire képes. Történelmileg egy nagyon technikai mérnöki környezetben dolgoztam, így a fejlett funkciók használata viszonylag könnyen megy nekem. Mindazonáltal azt is megértem, hogy egy fényképezőgép funkciói sokak számára ijesztőek lehetnek. A fényképezőgépeket könnyű használni, ha megértjük, hogyan működnek a különböző funkciók. Ezért ez a cikk elmagyarázza, hogyan használhatja az OM System néhány hasznos funkcióját. Bár elsősorban ez az OM System felhasználóknak szól, érdekes lehet azok számára is, akik más márkát használnak, és kíváncsiak ezekre a funkciókra.

     

    Mi az a számítógépes fotózás (Computational Photography)?

    A számítógépes fényképezés a fényképezőgép processzorát használja a rögzített képek feljavítására. A fényképezőgép képességeit a digitális fényképezés egyedi jellemzőinek felhasználásával javítja. A számítógépes fotózás példái közé tartozik a fényképezőgépen belüli fókusz egymásra helyezése, a HDR összeállítások és a nagy felbontású felvételek készítése a szenzoreltolásos technológia segítségével. Az OM System számos ilyen funkcióval rendelkezik. Számomra azonban a „Live” család a leghasznosabb. Leegyszerűsítve tehát ez olyan digitális képrögzítési és feldolgozási technikákra utal, amely optikai eljárások helyett digitális számításokat használ.


    Live Time and Live Bulb

    A Live Time és a Live Bulb lehetővé teszi, hogy az élőképes képernyőn vagy a keresőben végignézd egy hosszú expozíció fokozatos fejlődését. Azt is láthatod, hogy a hisztogram jobbra mozog a felvétel közben, így pontosan meg tudod ítélni a helyes expozíciót. Ezáltal a nagyon hosszú expozíciók időzítése nem igényel találgatásokat, és a bulb üzemmód könnyebben elérhetővé válik. A képek nyers fájlként vagy JPEG-ként menthetők.

     

    Hogyan használd?

    Kiválaszthatod, hogy milyen gyakran frissüljön az Élő nézet képernyője. Az, hogy a fényképezőgép hányszor frissíti a nézetet, az ISO-értéktől függ; minél magasabb az ISO-érték, annál kevesebbszer frissül. Nyomd meg a Menü gombot, és látni fogod, hogy ISO 80-nál 24-szer fog frissülni, és 0,5 és 60 másodperc közötti frissítési időközöket választhatsz. Tehát hosszú expozíciójú csillagfotók esetén 60 másodpercet válassz. A Live Time és a Live Bulb maximális időtartama 30 perc. 

    Fontos megemlíteni, hogy a nagyon hosszú expozíciók készítésekor a fényképezőgépnek stabil platformon kell állnia, és egy jó minőségű állvány elengedhetetlen. Az általános tanács az, hogy állvány használata esetén kapcsold ki a testen belüli képstabilizációt (IBIS). Én azonban az enyémet automata állásban hagyom, mivel az kikapcsol, amikor a fényképezőgép mozdulatlanul áll, de ellensúlyozza a szél vagy a talaj rezgéseinek enyhe mozgásait is. Az elektronikus zárat használó csendes üzemmód megakadályozza a fényképezőgépen belüli rezgéseket, és ha nincs lehetőséged a fényképezőgép távoli kioldására, az önkioldó jól működik. A hosszú expozíció esetén a zajcsökkentés bekapcsolása előnyös.

     


    Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

    Vészesen közeleg az év vége, így itt az ideje a 2023-ban készített fotóid learchiválásának, hogy a megörökített emlékek tényleg meg is maradjanak.

    Vészesen közeleg az év vége, így itt az ideje a 2023-ban készített fotóid learchiválásának, hogy a megörökített emlékek tényleg meg is maradjanak.

    Vészesen közeleg az év vége, így itt az ideje a 2023-ban készített fotóid learchiválásának, hogy a megörökített emlékek tényleg meg is maradjanak.

     

     

    Ahogy a legtöbb gyártó, úgy az OM System is biztosít felhasználóinak olyan ingyenes szoftvereket, amelyekkel egyszerűsíthetők vagy éppen felgyorsíthatók a munkafolyamatok.

    Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
    bezár