• AKCIÓK
  • FOTÓS OKTATÁS
  • FOTÓS ESZKÖZ BÉRLÉS
  • FOTÓS, VIDEÓS WORKSHOPOK
  • 7% CETELEM KEDVEZMÉNY
  • HÍREK, TESZTEK
  • BEMUTATÓTERMÜNK
  • GY.I.K.
  • KAPCSOLAT
  • Kategóriák
    törlés

    Hírek, érdekességek
    Akciókamera és drón
    Beszámoló
    Canon
    Fényképezőgép
    Fotós kisokos
    Fujifilm
    GoPro
    Legújabb tesztek
    Nikon
    Objektív
    OM SYSTEM
    Panasonic
    Segítség vásárláshoz
    Sigma
    Sony
    Tamron
    Tippek, trükkök
    Toplistáink
    Törzsvásárlói VIP Club
    Újdonság
    Vlogkamera
    Szűrés törlése

    Fotós tippek: Kreatív fotográfiai projektek 2024 nyarára

    220volt
    220volt
    2024.06.18 07:02
    Fotós tippek: Kreatív fotográfiai projektek 2024 nyarára

    A nyár a legtöbbünk számára kellemes emlékképeket idéz: a nyári szünetet az iskolában, a nyaralásokat és a tengerpartot. Ezek mind remek témákat szolgáltatnak a kreatív fotósnak.

    A nyár a legkedvesebb évszakom, ugyanis ekkor születtem. Nekem a nyár egyet jelent a sok utazással és az autóversenyekkel. Most azonban a TE nyarad a lényeg! Hozok néhány nyári jellegű tippet és témát... A cél az, hogy kéthetente egy-egy projektet valósíts meg, így különböző műfajokat fedezhetsz fel, és különböző készségeket sajátíthatsz el, amelyek segítenek fejlődni fotósként.

     

    1. A csobbanás pillanata

    A tengerbe vagy egy nagyobb víztömegbe ugrani nagyszerű szórakozás, és közben szemet gyönyörködtető fényképek is készíthetők. Annak érdekében, hogy felvételeid élesek legyenek, állítsd be fényképezőgéped a leggyorsabb sorozatfelvételi módra, és győződj meg róla, hogy az AF-beállítása a követési funkcióra van állítva, így követni tudja a témát.

    A tengeri só és a fényképezőgép nem barátok! Védd fényképezőgéped vízálló borítással, és tartsd távol minden nagyobb fröccsenéstől.

     

    2. Isteni italok

    A hideg italok egy forró nyári napon tökéletes kombinációt alkotnak egy nyerő fotóhoz. Itt nem csak jobb a fénybe fotózni, de arra is ügyelni kell, hogy az italok jéghidegek legyenek. Gondolj a beállításokra, és arra, hogy ez hogyan járul hozzá az összképhez. Nyáron egy szabadtéri helyszín, például egy kert a legjobb megoldás.

     

    3. Nyári jelenetek

    A nyári nap első vagy utolsó fénye a legjobb időpont a látványos nyári jelenetek fotózására. Fotózz RAW formátumban, és a szerkesztés során hozd vissza a meleg tónusokat a képbe.


    4. Tökéletes portrék

    A hosszú nyári napok áldásosak, mivel a nap elején és végén a fény kezd lágyulni, ami azt jelenti, hogy kiváló eredményeket érhetsz el a portrékkal. Hangold össze a portréalany ruházatát a tájjal. Érezd jól magad, és foglalkozz a témáddal fényképezés közben. Bár trükkös lehet a kamera beállításain gondolkodni, miközben egy modellt irányítasz, győződj meg róla, hogy kényelmesen érzi magát. Tartsd a fókuszt az arcán, de ha közelebbről fényképezel, összpontosíts a szemére.

     

     

    5. Fesztiválok

    Ha szereted az embereket és a hangos zenét, nincs is jobb, mint egy zenei fesztivált fotózni. A fotózás a legjobb fényviszonyok megtalálásáról szól, és ez egy fesztiválon vagy rendezvényen is így van. A természetes vagy környezeti megvilágítást előnyösen használhatod, ezért keresd a megfelelő pillanatokat a témával a környezetben.

     

     6. Csoportképek készítése

    Nagy létszámú csoportot fotózni sosem könnyű, ezért találj ki szórakoztató módokat, hogy rávehesd őket, hogy foglalkozzanak egymással. Az emberek sokkal kevésbé érzik magukat kínosan, ha van mit csinálniuk, vagy ha jó útmutatást kapnak. A beállításoknál figyelj rá, hogy legalább f/8-as rekeszértéken fotózz, annak érdekében, hogy mindenki éles legyen.

     

    Írta: Háfra Zsolt

     


    Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

    A téli komorság és szürkeség után márciusban végre zöldbe borul minden és felélénkül az élet.

    A modern fényképezőgépek rengeteg funkcióval rendelkeznek. Kihívást jelenthet a lehető legjobb beállítások megtalálása.

    Segítünk, hogy megismerd a fehéregyensúly fogalmát (WB), a fényképezőgép összes WB-beállítását, és azt, hogyan használd őket a pontos színek eléréséhez.

    Régen olyan egyszerű volt. A fényképezőgép zárja kinyílt és újra becsukódott. A kettő közötti idő volt az expozíciós idő. A digitális fényképezőgépekkel és a tükör nélküli rendszerekkel a dolgok egy kicsit bonyolultabbá váltak...

    Összehasonlítom a fenti termékeket! Az összehasonlításhoz pipáld ki más termék(ek) oldalán is az "Összehasonlítom" négyzetet!
    bezár